Ilmainen toimitus ja palautus

Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Marokkolaiset matot

Marokkolaiset Berberi-matot ovat osa Marokon pitkää perinnettä, joka ulottuu 700-luvulle asti, kun berberiheimot asettuivat asumaan maahan. Heimojen naiset ovat kudonneet näitä kauniita mattoja käsin vuosisatojen ajan käyttäen villaa, joka hankitaan korkealla Atlasvuorilla elävistä lampaista. Vaikka heimot asuvat vuorilla edelleen, matonkudontataito siirtyy sukupolvelta toiselle äideiltä tyttärille.

Marokkolaiset matot erottuvat ainutlaatuisuudellaan kuvioiltaan ja väreiltään, sillä ne kudotaan ilman valmiita malleja. Kutojat tulkitsevat mattoihin omia elämän merkityksellisiä kokemuksiaan, rakkauden symboleita ja luonnon vaikutteita. Onni ja onnellisuus ovat yleisiä teemoja näissä mattojen kuvioissa. Mattojen voimakkaat luonnonvärit, kuten sininen, punainen, oranssi, keltainen ja lila, saadaan Atlasvuorilla kasvavista kasveista ja marjoista, kuten hennapensas, granaattiomena, viikuna ja tee.

Kaikki marokkolaiset matot ovat uniikkeja, sillä eri berberiheimot valitsevat omat kuvionsa, värinsä ja muotonsa. Näin ollen kaksi samanlaista mattoa ei ole olemassa. Trendcarpet valokuvaa kaikki saamansa matot ja pitää kaikki marokkolaiset matot varastossa, lähettäen ne asiakkaille 72 tunnin kuluessa. Yhteistyö Atlasvuorten juurella toimivan mattokauppiaan kanssa mahdollistaa laadukkaiden Beni Ourain-, Azilal-, Bouchourett-mattojen ja muiden kilim-mattojen hankkimisen berberiheimoilta. Tämä mahdollistaa huippulaadukkaiden antiikkisten, puoliantiikkisten ja uusien marokkolaismattojen tarjoamisen edullisempaan hintaan.

Tuoreimmat tuotearviot