Ilmainen toimitus ja palautus

Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Kelim-matot

Perinteikäs Kelim-matto valmistetaan käsityönä satoja vuosia vanhan perinteen  mukaan.

Perinteikkäät, mutta aina ajankohtaiset Kelim-matot valmistetaan samalla tekniikalla kuin vuosituhansia sitten. Sukupolvelta toiselle siirtynyt valmistustapa varmistaa Kelim villamaton pitkän käyttöiän. Kestävyytensä lisäksi Kilim matot ovat näyttäviä ja tuovat sistukseen häivähdyksen itämaisuutta. Kelim villamattoja voidaan kutsua myös afgaani matoiksi. Afgaani matto nimitys tulee maton syntysijoilta.

Nykyisen Afganistanin, Pakistanin ja Intian alueen muinaiset paimentolaisheimot käyttivät kilim mattoja muun muassa nukkuma-alustoinaan, peittoinaan, tilan jakajina sekä niissä kuljetettiin myös tavaroita siirryttäessä paikasta toiseen. Näiden heimojen perinnöstä me samme nauttia vielä tänäkin päivänä. Kelim-matto valmistetaan tänäkin päivänä lähestulkoon samanalaisella tekniikalla, kuin paimentolaisheimojen aikaan. Paikasta toiseen vaihtuvat paimentolaiset ovat vain vaihtuneet moderneiksi käsityöläisiksi.

Hankkiessasi Kelim-mattoa saat kotiisi jotain todella uniikkia. Jokainen Kelim on yksilö. Jokainen matto tehdään omilla mitoillaan käsityönä perinteisiä tekniikoita hyödyntäen. Kelim-matto valikoimastamme löydät keskilattiamatto kokoja aina pienistä suuriin, jopa yli kuusi neliömetriä peittäviin mattoihin.

Perinteikkäät Kelim-matot ovat varsin värikkäitä. Näin pystyt tuomaan niillä kotiisi uutta väriä ja ilmettä. Värit ovat kuitenkin kohtuu hillittyjä. Näin ollen saat matosta sopivan väripilkun kotiisi.

Pyrimme pitämään verkkokaupan saldon mattojen suhteen ajantasalla. Voit aina varmistaa maton saatavuuden ennen ostopäätöstä kysymällä sitä chatistä tai sähköpostilla.

Osta matot suoraan maahantuojalta

Käsityönä valmistettu Kilim-matto on jokainen yksilö, omilla mitoillaan ja omalla kuvioinnilla. Maripa Oy toimii Kilim mattojen maahantuojana. Omalla maahantuonnilla varmistamme mattojen laadun ja asiakkaiden tyytyväisyyden. Näin uskallamme aina antaa asiakkaillemme täyden tyytyväisyystakuun kaikille matoillemme. Kaikki verkkokaupassa myynnissä olevat matot ovat meidän maahantuomia. MATTO.fi on Maripa Oy:n oma verkkokauppa, josta löydät kuumimmat uutuudet ja mallistojen loppuerät. Mattokaupan valikoimasta löydät matot kaikille lattiapinnoille.

Tuoreimmat tuotearviot