Ilmainen toimitus ja palautus

Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Villamatot

Villamatto on joka kodin pehmeä ja likaa hylkivä tunnelmanluoja

Villamatto tuo helposti pehmeytensä ansiosta oman tunnelmansa. Villamatot ovat luonnostaan likaa hylkivä ja kestävä. Villamatto voidaan valmistaa perinteikkäästi käsin solmimalla tai koneellisesti kutomalla.

Villamaton laatuun vaikuttavat käytetyn villan laiduntamisolosuhteet, ilmasto, ravinto, maanlaatu, jne. Vallitsevista olo-suhteista riippuen eri alueilla kasvavien lampaiden villa on erilaatuista. Laatuerot villamatoissa ilmenevät esim. langan kiillossa ja karheudessa. Osa villamatoista nukkaa uutena, mutta nukkaantuminen vähenee käytön myötä. Nukkaaminen johtuu valmistusprosessi olleista irto kuiduista, jotka ovat jääneet mattoon kiinni. Irtonukka lähtee pois hyvin imuroimalla.

Villamatto välttää likaa

Materiaalina villa on likaa hylkivää kuidussa olevan luonnollisen rasvan ansiosta. Villamatto on kemiallisen rakenteensa ansiosta palo-turvallinen. Sen syttymislämpötila on korkea.

Villa on kiharuutensa ja kuidun rakenteen ansiosta erinomainen eristysmateriaali sekä kylmää, että kuumaa vastaan. Villa on ekologinen kuitu, se voidaan käyttää uudelleen ja se hajoaa luonnossa.

Villamaton puhdistaminen käy joko tuulettamalla tai talviaikaan harjaamalla lumessa. Kovaa piiskaamista ja voimakasta ravistelua kannattaa välttää pinnan ja kudosten rikkoutumisen välttämiseksi.

Villamattomme tulevat mm. Intiasta, Alankomaista ja Belgiasta.

Villamatot tuovat lämpöä ja pehmeyttä huoneeseen. Villamattoja voidaan käyttää olohuoneissa, makuuhuoneissa ja jotkut käyttävät villamattoa ruokapöydän alla. Villamaton hyviä puolia on sen ekologisuus ja lian hylkiminen. Villamaton villa tulee lampaista, jotka kasvattavat villansa takaisin ajan saatossa. Evoluutio on luonut villasta likaa hylkivän, joka toimii samalla hyvin lämpöä eristävänä materiaalina.

Osta matot suoraan maahantuojalta

Maripa Oy toimii MATTO.fI:n mattojen maahantuojana. Omalla maahantuonnilla varmistamme mattojen laadun ja asiakkaiden tyytyväisyyden. Näin voimme aina antaa asiakkaillemme täyden tyytyväisyystakuun kaikille matoillemme. MATTO.fi on Maripa Oy:n oma verkkokauppa, josta löydät kuumimmat uutuudet ja mallistojen loppuerät. Mattokaupan valikoimista löytyvät niin nukka-, juutti, kuin villamatot.

Tuoreimmat tuotearviot