Julkaistu

Oikeanlaisen maton valinta koirakotiin

Jos olet koiran omistaja, sinusta saattaa tuntua, että matot eivät ehkä ole paras vaihtoehto kotiisi. Lemmikit voivat tehdä sotkua, mutta se ei tarkoita, että sinun mattoja ei voisi käyttää kodissa, jossa on koiria. Tässä blogissa kerromme vinkkejä maton valintaan koirataloudessa.

Pysäytä lika ja kura heti eteisessä

Suurin osa koirien mukana kotiin tulevasta liasta tulee tassujen mukana eteiseen. Lian ja kuran pystyt pysäyttämään kura- tai käytävämatolla. Kuramatto on varma valinta eteiseen ja saat ne juuri mittojesi mukaan eteiseesi sopivaksi. Suurimmassa osassa käytävämattojamme on lateksikumipohja, joka pitää maton paikallaan kovempienkin rallien ja leikkien aikana ja samalla säästää lattiaa kulumasta. 

Valikoimastamme löydät kymmenniä eri vaihtoehtoja kura- ja käytävämatoista.

Valitse oikea materiaali

Sileäpintaiset matot ovat yleisesti ottaen paras vaihtoehto lemmikkikotiin. Nailon kestää paljon kulumista, se on likaa hylkivä, ja se on usein kohtuuhintainen. Polyesteri on toinen hyvä vaihtoehto lemmikkieläinten omistajille, mutta on huomattava, että tämä materiaali ei ole yhtä kestävä kuin nailon. 

VIllamatto on myös loistava vaihtoehto koirakotiin sen kestävyyden ja likaa hylkivän ominaisuuksien ansiosta ja näin ollen sitä on helppo pitää puhtaana. Villamatto on pehmeämpi kuin yllä mainitut vaihtoehdot ja siitä saa todella tehokkaasti puhdistettua mm. koiran oksennuksen. Valikoimastamme löydät villamattoja vakiokokoina, mutta myös omien mittojesi mukaan.

Värin valinta

Valitsemasi maton väri riippuu usein omista mieltymyksistä, koska sen pitäisi sopia kodin muuhun sisustukseen.

Jos koirastasi lähtee paljon karvaa, joudut todennäköisesti imuroimaan paljon. Mutta jos et halua karvojen näkyvän paljon, voit valita maton, joka on samanvärinen kuin koirasi. Joten jos koirallasi on tummempi turkki, voit valita tummemman harmaan tai ruskean sävyn tai jos ne ovat vaaleampia, sopii vaalea paremmin.  

Sitä vastoin saatat haluta nähdä turkin selkeästi, jotta se on helpompi hypätä, jos tiedät tarkalleen missä se on. Siinä tapauksessa sinun kannattaa valita tummempi matto, jos koirallasi on vaalea turkki, ja päinvastoin.

Jos pidät värikkäistä vaihtoehdoista on Maija räsymatto loistava koirakodin matto, sopii käytettäväksi esimerkiksi keittiössä.