Julkaistu

Kokolattimatto ja sen hyödyt

Kokolattiamattojen suosio on kovassa suosiossa ja niiden käyttö kodeissa, yrityksissä ja kouluissa on lisääntynyt reilusti viime vuosina. Tässä blogissa kerromme kokolattiamaton hyödyt eri tiloissa.

Kotitalouksissa suositaan nykyään paljon perinteistä kokolattiamattoja kun taas yrityksillä tekstiililaatta on useasti käytetty vaihtoehto. 

Kokolattiamaton hyödyt ja vahvuudet

Matto todella parantaa sisäilman laatua.

Kokolattiamatto toimii eri tiloissa sisäilman suodattimena ja sitoo pölyä, jotka normaalisti jäävät leijumaan ilmaan. Tietenkin, koska matto kerää pölyä ja likaa, on välttämätöntä imuroida säännöllisesti ja pestä perusteellisesti matto kerran vuodessa. Puhdas matto lisää viihtyisyyttä, parantaa sisäilmaa ja pidentää maton käyttöikää.

Puu- ja laattalattialla nämä pöly- ja allergeenihiukkaset eivät pääse muualle kuin ilmaan. Tämän seurauksena puu- ja laattalattiat tarvitsevat yleensä jatkuvaa huoltoa kun taas kokolattiamatto imee niitä itseensä.

Matto tarjoaa mukavan pinnan ja teet samalla säästöä.

Kokolattiamatto on täydellinen rennosti hengailuun, leikkimiseen tai työskentelyyn. Matolla on itse asiassa aito arvo, koska se säilyttää lämpimän ilman pidempään, mikä on selkeä energiansäästö kylmemmässä ilmastossa.

Matolla voit lisätä tyyliä mihin tahansa tilaan.

Mallistostamme löydät matot jokaiseen käyttötarpeeseen, myös vaativampaan makuun. Juuri nyt trendikkäimpiä kokolattiamattoja ovat ympäristöystävälliset ja kestävät, sekä ne, jotka ovat sopivat myös eläintalouteen.

Matto auttaa pehmentämään liukastumista ja putoamista.

Kokolattiamatto simppeli tapa luoda turvallinen ympäristö. Tämä on äärimmäisen tärkeä etu erityisesti silloin, kun paikalla on pikkulapsia ja vanhuksia. Kokolattiamatto myös vaimentaa askeleita ja tarjoaa mukavuutta.

Kokolattiamatto voi itse asiassa auttaa iskunvaimennuksen kanssa, ja sillä on taipumus tukea jalkoja paremmin, mikä vähentää jalkojen, polvien ja lonkkanivelten kipua sekä alaselän kipua.

Matto voi vähentää jokapäiväistä sisämelua.

Nykyään kodeissa, yrityksissä ja kouluissa on monia eri ääniä uusien teknologioiden tulon takia. Kokolattiamatto auttaa vaimentamaan näitä ääniä ja voi toimia myös loistavana äänieristeenä lattioiden välillä ja portaissa.

Suomen laajimman kokolattiamatto malliston löydät täältä.

Sisal Santanasta voidaan valmistaa seinästä seinään menevä kokolattiamatto, jolloin maton reunat liimataan purkaantumisen estämiseksi.