Julkaistu

Kuinka valita kuramatto?

Kuramatto on yksi tärkeimmistä elementeistä kodin sisustuksessa. Se ei vain pidä lattian puhtaana, vaan myös auttaa luomaan kotiisi tyylikkään ja viihtyisän tunnelman. Mutta kuinka valita oikea kuramatto? Tässä blogissa annamme vinkkejä, jotka auttavat sinua tekemään oikean valinnan kuramaton osalta.

  1. Koko ja muoto

Ensimmäinen asia, jonka sinun tulee ottaa huomioon valitessasi kuramattoa, on sen koko ja muoto. Valitse matto, joka on tarpeeksi suuri, jotta se kattaa lattian alueen, joka on kovassa käytössä, kuten heti eteisessä sisälle tultaessa. Muoto on myös tärkeää miettiä. Jos käytävä on kapea, niin suorakulmainen matto voi olla parempi vaihtoehto kuin pyöreä matto.

  1. Materiaali

Kuramatot ovat yleensä valmistettu kumista tai polypropeenista. Kumimatto on erittäin kestävä ja pitää hyvin kosteuden, mutta se voi olla hieman liukas. Polypropeenimatto on kevyt ja helppo puhdistaa, mutta se ei ehkä ole yhtä kestävä kuin kumimatto, jos joutuu kovan kulutuksen kohteeksi.

  1. Väri ja kuvio

Kuramattoja on saatavilla monissa eri väreissä ja kuviossa, joten voit valita maton, joka sopii parhaiten kotisi sisustukseen. Kuitenkin, kun valitset värin, muista, että tummat värit peittävät paremmin lian kuin vaaleat värit. Kuvioilla voi olla myös käytännön merkitystä. Esimerkiksi matossa, jossa on raidat, on helpompi huomata, onko matto likainen vai ei.

  1. Puhdistus

Kuramatot altistuvat jatkuvasti lialle ja kosteudelle, joten on tärkeää valita matto, joka on helppo puhdistaa. Jos valitset maton, joka on konepestävä, voit pestä sen säännöllisesti pitääksesi sen puhtaana. Jos et halua pestä mattoa jatkuvasti, valitse matto, joka on mahdollisimman helppohoitoinen, täältä löydät helppohoitoiset matot.

Olemme mielellämme avuksi kaikenlaisiin mattotarpeisiin liittyen. Ota yhteyttä.