Ilmainen toimitus ja palautus

Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
Ale!

Käsinsolmittu ja yksilöllinen

Senneh 395x95cm

1499,00 

Toimitusaika 1-2 arkipäivää

Tuotetunnus / SKU: FRBE99-9-1-1-4-2 Osasto:
MPN: FRBE99-9-1-1-4-2
Brändi:Maripa Oy

Kuvaus

Tietoja Senneh matosta

Senneh-matot ovat peräisin Sanandajin kaupungista, joka sijaitsee läntisen Iranin Kurdistanin provinssissa. Vaikka kaupungin nimi on muuttunut nykyisin Sanandajiksi, matot valmistetaan edelleen historiallisella nimellä Senneh tunnetulla alueella.

Matot valmistetaan hienosta villalangasta, joka kierretään maton nukkaan erittäin tiiviisti. Maton loimi ja kude puolestaan valmistetaan yksinkertaisemmasta puuvillasta. Tuloksena on karkea, mutta erittäin vahva ja kestävä matto. Senneh-maton pintanukka on selkeä ja kestävä, kun taas tausta on karkeampi. Matossa käytetään epäsymmetristä solmua, joka tunnetaan myös persialaisena solmuna tai kaupungin mukaan nimeltään sennee-solmuna, vaikka itse asiassa Senneh-mattojen valmistuksessa suositaankin useammin symmetristä turkkilaista solmua.

Senneh-mattojen keskiosaa koristaa yleensä suuri timantti tai nelikulmainen elementti. Matot on kauniisti koristeltu joko mir-e-buteh- tai Herati-kuvioinnilla. Matot ovat pääosin tummansinisiä ja punaisia, mikä on tyypillistä kurdien valmistamille matoille.

Senneh-matot ovat suosittuja niiden hyvän hinta-laatusuhteen vuoksi. Ne nauttivat arvostusta sekä Iranissa että maailmanlaajuisesti. Mattojen elegantit muotoilut, kestävyys ja tummempi värimaailma tekevät niistä erinomaisen valinnan sisäänkäynneille, käytäville ja muille kodin tiloille, joissa liikutaan paljon. Sanandaj on myös tunnettu kudotusta Kelim Senneh -matosta, joka pidetään parhaimpana kaikista persialaisista Kelim-matoista.

Ainutlaatuinen
Käsinsolmittu
Tuote no. 1237560 334678
Solmutiheys noin
360 000/ solmua
Paksuus noin 7mm
Alkuperä Senneh
Nukka Villa
Loimi Puuvilla
Valmistus Käsinsolmittu
Koko 395 X 95 cm

Lisätiedot

Mitat 69 × 196 cm (senttimetri)