Julkaistu

Millainen matto makuuhuoneeseen? 

Makuuhuone on paikka levolle ja rentoutumiselle. Maton valinta makuuhuoneeseen voi vaikuttaa huomattavasti huoneen tunnelmaan, mukavuuteen ja yleiseen ilmeeseen. 

Äänen Vaimennus 

Makuuhuone on mukava pitää rauhallisena tilana, joten maton tulisi auttaa äänen vaimentamisessa. Paksut matot ja matot, joissa on tiheä nukka kuten nukkamatot, vaimentavat askelten ääntä ja parantavat huoneen akustiikkaa, mikä tekee makuuhuoneesta rauhallisemman. 

Koko ja Sijoittelu 

Makuuhuoneen maton koko ja sijoittelu riippuvat huoneen koosta ja kalusteiden asettelusta. Suuri aluematto sängyn alla luo yhtenäisen ilmeen ja lisää mukavuutta, kun taas pienemmät matot sängyn molemmilla puolilla tuovat pehmeyttä ja lämpöä juuri sinne, missä sitä tarvitset. Varmista, että matto ulottuu tarpeeksi sängyn molemmin puolin, jotta jalat kohtaavat pehmeän pinnan herätessäsi. 

Kannattaa laskea matto niin että se ulottuu noin 50 cm sängyn molemmin puolin.  

  • 120 senttimetriä leveän sängyn alle sopii 220 senttimetriä leveä matto 
  • 180 senttimetriä leveän sängyn alle 280 senttimetriä leveä matto 

Materiaali 

Makuuhuoneessa maton tärkein tehtävä on lisätä mukavuutta. Pehmeät ja paksut matot ovat ihanteellisia, sillä ne tuntuvat miellyttäviltä jalkojen alla ja lisäävät lämpöä ja pehmeyttä huoneeseen. Villamatot ovat erinomainen valinta niiden luonnollisen pehmeyden, kestävyyden ja lämmöneristysominaisuuksien vuoksi. Matto.fi valikoimasta kannattaa tutustua Alfa villamattoon. Matto tehdään aina asiakkaan tarvitsemilla mitoilla juuri halutun kokoiseksi. Maton reunat viimeistellään maton sävyyn sopivalla villalankakanttauksella.  

Mikrokuitu- ja polyamidimatot tarjoavat silkkisen pehmeän tuntuman, joka on ihanteellinen makuuhuoneeseen. Matto.fi malliston Pissarro matto on erinomainen valinta esimerkiksi makuuhuoneen kokolattiamatoksi. Jos kaipaat vielä paksumpaa nukkamattoa, on Cashmere Velvet hyvä valinta.