Julkaistu

Oikeanlaisen maton valinta allergiaperheeseen?

Mattoallergiat ovat asia, jota monet eivät ajattele mattoa ostaessaan. Useimmille ihmisille se ei ehkä koskaan ole ongelma, mutta jos huomaat itsesi tai ystävän yskivän ja aivastavan etkä ole varma miksi – se voi johtua matostasi.

Allergikon maton täytyy ensisijaisesti olla pölyämätön ja helppohoitoinen. Säännöllinen imurointi ja tuuletus auttavat pitämään maton puhtaana. Siitepölyaikana tulee välttää tuulettamista.

Suosittelemme seuraavia materiaaleja allergiatalouksiin:

1. Sileäpintaiset matot

Luotettavin mattovaihtoehto allergikoille ovat sileäpintaiset matot. Sileäpintaiset matot ovat helppoja pitää puhtaana ja ne eivät kerää pölyä ja muita allergeeneja. Ne voivat myös tehdä tilasta näyttävämmän ja luoda tyylikkään ilmeen. Sileäpintaiset matot ovat myös usein kevyitä ja helppoja siirtää paikasta toiseen. Lisäksi ne voivat olla hyvä valinta, jos haluat luoda modernin ja minimalistisen ilmeen kotiisi.

2. Puuvillamatot

Puuvillamatto voi olla hyvä valinta allergiakotiin, koska se on hypoallergeeninen materiaali. Puuvilla ei kerää pölyä ja muita allergeeneja yhtä helposti kuin monet muut materiaalit, ja se on myös helppo pitää puhtaana. Puuvilla on myös luonnollisesti hengittävä materiaali. On tärkeää valita laadukas puuvillamatto, jotta se säilyttää hypoallergeeniset ominaisuutensa pitkään.

3. Pitkänukkaiset matot

Usein ajatellaan, että pitkänukkaiset matot eivät sovellu allergiakotiin, mutta oikein hoidettuna sekin on mahdollista. Jos haluat pitkänukkaisen maton, tulee sen olla keinokuituinen pehmeä allergiamatto. Pitkänukkaista mattoa ei kannata tampata, koska sen kudos ja pinta saattaa kärsiä ja jopa rikkoontua ja tämä puolestaan aiheuttaa sen, että matto alkaa pölytä. Suosittelemme pitkänukkaisille matoille kevyttä ja säännöllisä imurointia.

Emme suosittele seuraavia mattomateriaaleja allergikoille:

  • Räsymatot
  • Karvalankamatot
  • Hapsumatot

Kotisi mattomateriaaleilla voi olla valtava ero sisäilman laadussa, mikä vaikuttaa positiivisesti sekä allergikoille että astmasta kärsiville. Sen lisäksi, että hankit kotiisi parhaat matot allergikoille, on myös hyvä varmistaa, että puhdistat mattosi säännöllisesti. Jos et ole varma, kuinka mattosi puhdistetaan niin autamme mielellämme.

Olemme mielellämme avuksi kaikenlaisiin mattotarpeisiin liittyen. Ota yhteyttä.