Julkaistu

Terassimatot ja matot ulkotiloissa

Ulkotiloihin voi luoda terassimatolla viihtyvyyttä ja mukavuutta. Ulkonakin on mahdollista sisustaa oman tyylinsä mukaisesti. Matto terassilla ja muussa ulkotilassa tuo käyttömukavuutta ja muodostaa sisustuksellisen kokonaisuuden kalusteista ja toiminnoista. Aivan kuten sisätiloissakin.

Vaikka tässä artikkelissa puhutaankin juuri terasseista, sopivat valikoimamme terassimatot yhtä hyvin parvekkeille ja kaikenlaisiin tiloihin ulkona, jopa ihan taivasallekin.

Samalla terassimatot voivat olla kuitenkin oiva valinta myös sisälle, tiloihin, joissa matolta vaaditaan kulutuksen ja erilaisten toimintojen kestävyyttä. Ne ovat hyvä valinta lapsi- ja lemmikkiperheisiin kuin myös vapaa-ajankohteisiin. Ajatella, että voit hankkia vaikkapa mallistomme Chevas-maton ensin keittiöösi ja sijoittaa sen myöhemmin halutessasi terassille!

Terassimatoissa on valinnanvaraa

Terassimattoja on nykyisin yllättävän laaja valikoima perinteisistä ruohomatoista aina hyvinkin sisustuksellisiin ja esteettisiin mattoihin. Ulkonäöltään terassimatot muistuttavat yhä enemmän sisätilojen mattoja ja niitä voikin käyttää hyvin myös sisätiloissa. Valikoimastamme löytyy niin paimentolaistyyppisiä, värikkäitä ja kuviollisia kuin vaikkapa luonnonkuidun kaltaisia terassimattoja.

Verkkokaupastamme ja liikkeistämme löytyy mattoja sekä valmiina kokoina että juuri mittojesi ja tilasi mukaan leikattavia ja kantattavia tuotteita. Verkkokaupassamme on oma osasto juuri terassimatoille. Kannattaa tutustua samalla myös mittatilausmattojen mahdollisuuksiin ja kurkata niiden hintoja. Ne yllättävät kilpailukykyisyydellään positiivisesti!

Terassimattojen materiaali

Ulkotiloihin sopivien mattojen kuidut on suojattu sekä kosteudelta, että uv-säteiltä. Useimpien tuotteiden materiaalina on polypropeeni. Mattojen kuidut eivät ime sisäänsä kosteutta eikä likaa ja niiden värit säilyvät aurinkoisellakin säällä kauniina kaudesta toiseen.

valkoinen terassimatto Chevas

Puhdistaminen

Terassimattojen pudistaminen on helppoa. Tahrat imeytetään esimerkiksi talouspaperiin ja tahra puhdistetaan. Matot kestävät useimpien puhdistusaineiden käytön ja melko lämmintäkin vettä. Luonnollisesti matot kannattaa huoltaa vuosittain, jotta ne ilahduttavat ulkotilassasi pitkään. Maton mukana saat tarkemmat ohjeet sen puhdistamisesta.

Kokoja kaikkiin tiloihin

Miten sitten valita oikean kokoinen matto? Yleisesti kannattaa miettiä, mitä kalusteita maton päälle tullaan sijoittamaan ja millaisia toimintoja tilassa on. Missä liikutaan, mitä kalusteita liikutellaan? Ja haluaako mahdollisesti muuttaa kalusteiden sijaintia jatkossa. Kalusteiden olisi hyvä mahtua vähintäänkin osittain maton päälle. Esimerkiksi ruokapöydän tuolien siirtämistä varten maton tulisi ylettää 60cm pöydän reunasta ulospäin.

Eri tuotteiden kohdalla voit tutustua niistä löytyviin kokoihin. Osasta matoista löytyy tuotteita jopa 4 metrisestä rullasta sekä 100cm ja 80cm rullista.

Maton mitoituksesta voit lukea lisää esimerkiksi keittiön- ja olohuoneen mattoja käsittelevistä artikkeleistamme.

Terassimattojen kanttaukset

Mittatilausmattojen viimeistelyyn kuuluun kanttaus. Terassimattojen kanttaus voidaan tehdä eri menetelmillä ja materiaaleilla. Kanttaus tuo matolle viimeistellyn ilmeen ja suojaa leikattuja reunoja. Eri tuotteisiin on saatavilla erilaisia ja erivärisiä kanttauksia. Voit tutustua niihin lisää tuotteiden kohdalla.

Lankakanttaus on tuotteeseen sopivalla langalla ommeltu kanttaus. Lankakanttaus tuo lopulliseen tuotteeseen muutamia millejä lisää kokonaispituutta ja paksuutta. Lanka on tuotteena taipuisa ja esimerkiksi melko pienienkin pyöreiden mattojen lankakanttaus onnistuu taitavalta kanttaajalta.

Vinyylikanttaus on toimiva ratkaisu ulkotiloissa ja kovan kuormituksen tiloissa, korvaamaan kangaskanttauksen, sillä kangaskanttausta ei yleisesti suositella terassimattoihin. Vinyylikanttauksella voidaan kantata pyöreitä mattoja, joiden halkaisija on 160cm tai enemmän. Vinyylikanttauksessa voidaan hieman säätää tuotteen oikealta puolelta näkyvän kantin määrää. Tästä kannattaa keskustella halutessaan myyjän kanssa.

Mattojen kanttausta

Laaja valikoima

Etsiessäsi oikeaa terassimattoa ulkotilaasi, kannattaa tutustua valikoimamme eri tuotteisiin. Uskomme vahvasti, että meiltä löydät tarpeisiisi sopivan tuotteen. Ota meihin rohkeasti yhteyttä, mikäli haluat kuulla lisää tai olet epävarma, mikä ja minkäkokoinen matto sinun kannattaisi valita. Voit tilata verkkokaupasta tuotteiden kohdalta myös mallipalan, mikäli haluat tutustua maton rakenteeseen, paksuuteen tai väriin ennen lopullista ostopäätöstäsi.

Nature ja African stardust, luonnonkuidun tuntua ja kestävyyttä

Nature ja African stardust- matot vaikuttavat ulkonäkönsä puolesta luonnonkuituisilta sisalmatoilta. Ne ovat väritykseltään ja kuoseiltaan todella monikäyttöisiä ja kauniita. Kyseiset matot on valmistettu todella kestävästä materiaalista ja niihin annammekin 7-vuoden käyttö- ja 10-vuoden tahratakuun. Nämä matot ovat erityisesti pitkäikäinen hankinta. Terassimattona tämä kaksikko on erittäin hyvä valinta.

Matto seitsemän vuoden takuulla
Nature on kestävä sisä- ja ulkotilojen matto

Ruohomatto, perinteinen ja mukava

Perinteiset ruohomatot tuovat tilaan pehmeyttä ja väriä. Vihreä matto luo mielikuvan vehreydestä ja siten tuo tilaan viihtyvyyttä ja luontoa. Kuin ruoholla kävelisit. Terassimatto Wimbeldon tuo nurmikon ja kesän pienellekkin parvekkeelle kaupungin keskustaan.

Wimbledon ruohomattomme suurin mahdollinen leveys on 4 metriä. Kyseistä mattoa pystyy sijoittamaan myös vierekkäin, joten suuremmankin alueen kattaminen yhtenäisellä matolla onnistuu.

Wimbledon ruohomatto tuo vihreyttä tilaan tai pihaan

Linda, kodikas, kevyt ja monipuolinen

Linda-maton vaalea yleisilme tekee siitä raikkaan ja kuosi rauhallisen skandinaavisen. Keveytensä lisäksi matto on helppohoitoinen ja antistaattinen. Linda-matosta on saatavilla kokolattia kokoja sekä käytävämattoa 80-cm ja 100-cm rullissa.

Chevas, sisustuksellinen valinta terassimatoksi

Chevas-mattojen eri mallit muistuttavat kuvioinniltaan esimerkiksi paimentolaismattoja ja perinteisiä kudottuja räsymattoja. Maton pääväritys on vaalea, mutta harmaan sävyiset viivat ja kuviot tekevät siitä käytännöllisen ja sopivan moneen tyyliin.

Tyylikäs Chevas sopii moneen terassityyliin sen yksinkertaisuuden takia

Terassimatot luovat uusia mahdollisuuksia tuoda viihtyisyyttä ulkotiloihin. Varsinkin kesällä voit hyödyntää maton tuomaa kodikkuutta ulkotiloissa.