Julkaistu

Voiko lattialämmityksen kanssa käyttää mattoja? 

Yleisenä neuvona voi sanoa, että lattialämmityksen kanssa voi huoletta käyttää mattoja. Muutama seikka kannattaa kuitenkin ottaa huomioon. 

Kun valitset mattoa lattialämmityksen kanssa, materiaali on ensisijainen huomioitava tekijä. Jotkut materiaalit johtavat lämpöä paremmin kuin toiset, mahdollistaen lämmön tehokkaamman siirtymisen huoneeseen. Lattian tasainen lämmitys pitää lämmönvaihtelut pieninä ja antaa mahdollisuuden valita monenlaisia mattoja.  

Huomioitavaa

Maton paksuus ja tiheys vaikuttavat siihen, kuinka hyvin lämpö siirtyy lattialämmityksestä huoneeseen. Liian paksu tai tiheä matto voi estää lämmön nousemisen, tehden lämmitysjärjestelmästä vähemmän tehokkaan. 

  • Ohuet Matot: Suosi ohuempia mattoja, jotka sallivat lämmön kiertää esteettä. Esimerkiksi paksu, pohjattu villamatto ei ole paras valinta lattialämmitykselle. Esimerkiksi. ohuet puuvillamatot soveltuvat loistavasti käytettäväksi lattialämmityksen kanssa.
  • Materiaali: Valitse hyvin lämpöä johtava materiaali kuten puuvilla, villa tai polypropeeni maton käyttötarkoituksen mukaan.