Julkaistu

Kolme vinkkiä, joilla vältät yleisimmät virheet mattoa ostettaessa!

Osta tarpeeksi suuri matto.

Suomalaisilla on taipumus ostaa kotiinsa liian pieniä mattoja. Esimerkiksi olohuoneessa, maton olisi tarkoitus koota huonekalut yhteen ja luoda niistä kokonaisuus. Olohuoneen maton tulisikin olla niin suuri, että se ulottuu ainakin osittain huonekalujen alle. Tämä rauhoittaa huoneen tunnelmaa ja tekee sisustuksesta viimeistellyn tuntuisen. Maton ei kuitenkaan tarvitse ulottua seinästä seinään, paitsi jos haluat luoda huoneeseen ylellisen säväyksen kokolattiamaton avulla. Voit tutustua tarkemmin kokolattiamattojen mahdollisuuksiin täällä.

Valitse omaan elämäntapaasi sopiva matto.

Arjen sujuvuuden kannalta on tärkeää, että kodin sisustusratkaisut tukevat elämäntapaasi. Lapsiperheen ja eläkeläispariskunnan materiaaliratkaisut näyttävät siis usein melko erilaisilta toisiinsa verrattuna. Maton sijainti kotona ja kyseisen tilan käyttötarkoitus määrittelevät myös sopivan maton ominaisuuksia. 

Joskus käy niin, ettei se omaa silmää miellyttävä matto olekaan omaan kotiin kovin käytännöllinen. Näissä tilanteissa pitää punnita, mikä maton ominaisuus on se kaikkein tärkein. Kotoa löytyy usein myös tiloja, jotka ovat kevyemmällä kulutuksella. Näihin tiloihin on mahdollista valita herkemmistä materiaaleista valmistettuja mattoja. Kovalla kulutuksella ovat tilat kannattaa kuitenkin aina sisustaa käytännöllisyys edellä. 

Maton valinnan yhteydessä kannattaa tutustua maton hoito-ohjeisiin ennen ostopäätöksen tekemistä. Helppohoitoiset ja helposti puhdistettavat matot tekevät vauhdikkaasta arjesta rennompaa. 

Varmista, että matto on laadukas 

Korkeaa hintaa pidetään usein laadun takeena, mutta mattoa ostettaessa huomio kannattaa hinnan lisäksi suunnata tuotteen materiaaliin ja valmistusmenetelmään. Esimerkiksi laadukas polypropeenimatto ei ole hinnalla pilattu, mutta ominaisuuksiltaan se on loisto valinta esimerkiksi lapsiperheeseen. 

Heikkolaatuisista materiaaleista valmistettu matto on huono valinta niin kodillesi kuin ympäristöllekin. Laadukkaan materiaalin ja valmistusmenetelmän lisäksi maton valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota myös maton ajattomuuteen. Laadukas matto kestää aikaa ja näyttää hyvältä vielä viiden tai jopa kymmenen vuoden päästä. Mattojen laatuun vaikuttaa usein myös ostopaikka. Kun ostat mattosi vastuulliselta ja asiantuntevalta myyjältä, voit olla varma mattosi alkuperästä ja ominaisuuksista. Maripa Oy toimii MATTO.fi:n mattojen maahantuojana. Omalla maahantuonnilla varmistamme mattojemme laadun ja asiakkaidemme tyytyväisyyden. Näin voimme aina antaa asiakkaillemme täyden tyytyväisyystakuun kaikkiin matoihimme.